‘Lowcarb’ of ketogeen; een hype of een blijvertje?

Lezing door Yvonne van Stigt

Dr. Atkins is er in de jaren 70 van de vorige eeuw mee begonnen:.’lowcarb’, ofwel ketogeen eten. Hij adviseerde minder dan 20-40 gram koolhydraten per dag. Het was toentertijd revolutionair, op dit moment lijkt het een ware hype te worden om de obesitas- en diabetesepidemie te keren.

Toch is niet alleen overgewicht een argument om ‘lowcarb’ te willen eten, er zijn steeds meer aanwijzingen dat ‘lowcarb’ in combinatie met intermitterend vasten gezondheidsbevorderend werkt. Toch zal ketogeen eten niet voor iedereen geschikt zijn.

Voor wie overweegt om ketogeen te gaan eten, maar niet zeker weet of deze manier van eten wel bij hem/haar past, belicht Yvonne van Stigt in de lezing van 1 juni een aantal voor- en nadelen van ketogeen eten. Zij zal uitleggen hoe je op een gezonde manier ‘lowcarb’ kunt gaan eten, hoe je dit kunt aanpakken, welke valkuilen je tegen kunt komen en waarom het voor een aantal mensen niet werkt.

Onze excuses, maar de aanmelding voor dit event is afgesloten.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.