Feiten en fictie over afvallen - de mythes doorgeprikt

Dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten verkondigen al tientallen jaren grove onjuistheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen. Zelfs de officiële gezondheidsinstanties, artsen en diëtisten maken zich hier schuldig aan. Hun advies ‘meer bewegen en minder eten’ faalt in nagenoeg 100% van de gevallen en is de grootste medische misser ooit.

Overgewicht en obesitas spelen de rol van de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ en waarschuwen voor het ontstaan van ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten gewrichtsaandoeningen, dementie en kanker. In zijn lezing ontrafelt de Nederlandse arts William Cortvriendt op basis van honderden wetenschappelijke publicaties de echte oorzaken van vetzucht en legt hij uit hoe we wel blijvend een gezond gewicht terugkrijgen.

William Cortvriendt (1956) is arts, columnist voor onder meer HP/De Tijd en schreef verschillende bestsellers, op basis waarvan in 2016 de succesvolle televisiereeks Hoe word ik 100 is gemaakt, die in totaal zes miljoen keer is bekeken.

Prijs: EUR10.00

Start tijd: 20:00
Eind Tijd 22:30

Datum: dinsdag 30 januari 2018

Adres: Biltseweg 39 3763 LD Soest

Aanmeldingdetails

Persoonlijke informatie: